Studiekeuze-Pro opleiding

Twee daagse opleiding Studiekeuze-Pro

Hoe wil jij jouw werk als studiekeuze- of loopbaanbegeleider vormgeven?

Wat past bij jou?

Heleen Barkema en Xandra Koops bieden inspiratie, kennis en tools zodat jij op inhoudelijke en speelse wijze vorm kunt geven aan het Studiekeuzeproces en jouw begeleiding daarin.

Onze opleiding is Verdiepend, Verbredend en Verassend.

Humor, creativiteit, speelsheid en de verrastas gaan een belangrijke rol spelen.

Je gaat naar huis met de opleidingsmap met alle kennis en opdrachten, een mooie VERRASTAS met 4 nieuwe spellen en een van de nieuwste boeken. Na afloop ontvang je de opdrachten ook nog eens digitaal en maak je kans op een extra spel!

 

Wil jij ook een studiekeuze PRO worden?

Het begeleiden van studiekeuze is een specialisme geworden. Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor het voor veel jongeren, ouders en mentoren lastig wordt om door de bomen het bos te zien. Als studiekeuze PRO begeleid jij jongeren door het hele keuzeproces. Je helpt te ontdekken wie ze zijn, waar ze enthousiast van worden en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Door jouw begeleiding leren jongeren hoe ze hun eigen keuzes maken. Dat is een belangrijke vaardigheid voor nu én voor de toekomst!

Begeleiden op de manier die bij JOU past!

Jij gaat als studiekeuzecoach mee op ontdekkingstocht. Na de opleiding kun je zelfstandig, samen met jouw student, alle puzzelstukjes (zelfinzicht, overzicht en uitzicht) leggen.  Zo maak je samen met de student een passende match met een vervolgopleiding of beroep. Het doel is dat zij een studie vinden die echt bij hen past.

Bij het verkrijgen van een goed en volledig mogelijk zelfbeeld en de onderbouwing van de keuze, gebruiken wij onze bouwstenen van het keuzeproces.

Tijdens de opleiding leer je werken met deze bouwstenen. Om het keuzetraject goed te kunnen begeleiden is het belangrijk dat je als studiekeuzecoach helemaal jezelf bent, en dat je werkt vanuit jouw eigen karaktereigenschappen & talenten en dus eigen werkwijze. Wanneer jij straalt en enthousiast bent over je werk kun je jouw kennis veel gemakkelijker overbrengen.

Tijdens onze tweedaagse opleiding leer dus je geen standaard methode maar maak jij een eigen methode die helemaal bij jou past!

Zet de volgende stap in jouw professionalisering!

Na de opleiding heb je een compleet programma dat echt bij jou past, inclusief de bijbehorende tools en spellen.

Zo kun je meteen aan de slag met jouw leerlingen / studenten!

De eerst volgende opleidingen zijn gepland op:

19 sept en 3 okt 2024

22 okt en 5 nov 2024

09.30 – 16.00 uur

Provincie Groningen

Locatie wordt later bekendgemaakt

€ 1.551,- 

Je gaat naar huis met:

Verrastas met spellen en boek

Coachmap vol informatie en opdrachten

Alle opdrachten digitaal in de mail

Tussendoor hebben we een heerlijke lunch.

 

 

Ja, ik wil meer weten over de Studiekeuze-Pro opleiding

Kennismaken of inschrijven?

Wat fijn dat je belangstelling hebt voor het werk van de Dames van het Noorden!

Vul hier je gegevens in dan neemt Heleen of Xandra zo snel mogelijk contact met je op.