Pop-up Studiekeuze Café

Wij maken het studiekeuzeproces

Leuk, Verrassend en Inspirerend!

Wij, Xandra en Heleen ‘de Dames van het Noorden’, openen op scholen het Studiekeuze-Café. We willen laten zien dat het maken van toekomstkeuzes niet stressvol hoeft te zijn maar dat bezig gaan met je toekomst vooral leuk, verrijkend & inspirerend is.

We merken ook dat jongeren, die na afronding van de studie willen doorstuderen of starten op de arbeidsmarkt, vaak niet goed weten hoe ze de volgende stap moeten zetten. Wij willen jonge mensen op een ontspannen manier ondersteunen en coachen in hun verhaal en reis.

Met de Dames het Café in!

Het café wordt geopend op een leuke, gezellig plek in school met bv een ‘stamtafel’ met lekkere (warme) hapjes en drankjes. Het is de bedoeling dat iedereen zichzelf kan zijn. Wij zorgen voor een goede sfeer en methodes om zelfinzicht en overzicht te krijgen. We gaan in op actuele thema’s die er spelen of brengen zelf onderwerpen ter tafel.

De school die dit faciliteert kan zelf bepalen of dit verplicht is of dat het café vooral open is voor belangstellenden. Het café is laagdrempelig zodat iedereen eruit kan halen wat hij of zij nodig heeft en op deze manier autonomie en eigenaarschap voelt over zijn of haar (loopbaan-)keuze.

Voor de lekkere (warme) hapjes en drankjes, dus het café gevoel, zorgt de school zelf.

Op een relaxte manier actief bezig met het keuzeproces

Leer van elkaar en vooral veel over jezelf! Na een korte inleiding inventariseren we welke vragen er leven bij de leerlingen / studenten. Vervolgens gaan we lekker aan de slag! 

Zo kunnen we het hebben over:

  • Welke baan of vervolgstudie past bij mij?
  • Welke stappen zet ik nu?
  • Sollicitatievaardigheden

We stemmen onze werkwijze af op de vragen en wensen van de groep. Er is ruimte voor bijvoorbeeld een individueel gesprek, verschillende spelvormen, uitdagende opdrachtjes, duidelijke uitleg, het onderzoeken van mogelijkheden en groepsgesprekken.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende cafés:

  • Het Studiekeuze Café is bedoeld voor iedereen die een studiekeuze gaat maken en graag gebruik wil maken van onze kennis en begeleiding. Scholen geven aan dat het een mooie aanvulling is op de bestaande LOB-lessen.
  • Het Loopbaan-Start Café is voor iedereen die (bijna) een diploma op zak heeft en op zoek gaat naar een baan. Wij zien dat veel jongeren die starten op de arbeidsmarkt dit heel spannend vinden. Samen kijken we welke zoekrichting echt bij jou past. Welk doel heb je? Welke stappen kun je pro-actief zetten om gericht of open te solliciteren?
  • Wij zien dat veel ouders het begeleiden van de studiekeuze een uitdaging vinden. Speciaal voor hen organiseren wij het Studiekeuze Café voor ouders. Hierin leggen wij alle stappen van het keuzeproces uit, vertellen we over het puberbrein en beantwoorden we alle vragen over het begeleiden van jouw kind in deze belangrijke fase.

Programma op maat

Het café is een aanvulling op het decanaat en LOB-lessen. De invulling van het Café is daarom maatwerk. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

TIP:

Het Studiekeuze Café is ook heel geschikt voor jongerencentra en bedrijven waar veel jongeren een bijbaan hebben.

We staan OPEN voor ander ideeën en invullingen rondom het thema studiekeuze.

 

 

Ik wil meer weten over het Studiekeuze Café

Kennismaken of inschrijven?

Wat fijn dat je belangstelling hebt voor het werk van de Dames van het Noorden!

Vul hier je gegevens in dan neemt Heleen of Xandra zo snel mogelijk contact met je op.